fbpx

8. mars 2021 - No Comments!

Lær programmering gjennom Roblox 

"Det foreldre gjerne undervurderer er at Roblox inspirerer barna til å skape i stedet for å konsumere."

 

Skrevet av Peter Samuel, leder for programvarelevering ved Storebrands Digital & Innovation-avdeling

 

Hvorfor programmering?

I årene fremover vil behovet for programvareutviklere vokse over hele verden. Stadig flere studenter velger å utdanne seg innen data og informatikk, og et raskt søk på finn.no viser stor etterspørsel etter fagpersoner på dette området.

Kunnskap innen dataprogrammering er relevant for et økende antall yrker ettersom verden blir digital på stadig flere områder.

Roboter kan erstatte behovet for mennesker i produksjon- og serviceindustrien, men behovet for dyktige arbeidere som kan fortelle datamaskinene hva de skal gjøre, og hvilke mål som skal analyseres, vil være der i overskuelig fremtid.

LES OGSÅ: Hedvig Montgomery skriver om foreldrenes rolle i barnas egenøving


Engasjér deg i barnets interesser!

Hvordan kan vi inspirere våre barn til å legge vekk nettbrettene sine?

Hvordan kan vi få barna våre til å bevege seg over til å lære ferdigheter som vil være verdifulle for både dem og samfunnet i fremtiden?

Løser vi dette kan vi bidra til nyttig kompetanse og mestring, og i tillegg legge til rette for en fremtid - som allerede er i ferd med å bli nåtid.

Kanskje svaret ligger i å engasjere seg i barnas eksisterende interesser, i stedet for å prøve å presse våre ønsker om en tradisjonell utdannelse på dem. Tenk at Roblox hjelper barnet ditt i større grad enn det ev. irriterer deg.

Skjermtid er en evig kilde til forargelse og irritasjon hos oss foreldre. Vi kan lett tenke at de er avhengige, at de kaster bort tiden siden - og i verste fall - at skjermtiden ødelegger utviklingen i barnets hjerne.

 

Det foreldregenerasjonen 2021 undervurderer er at Roblox inspirerer barna til å skape i stedet for å konsumere.

 

Mange spill kan være fantastiske plattformer for barna til å uttrykke sin kreativitet, kommunikasjon, STEM og språkferdigheter. Hva om vi kan få barna til å lære ved å leke, slik som vi gjorde i vår analoge barndom?

 

Roblox

Roblox og Minecraft er to av de mest populære plattformene blant barn og unge i 2021. Begge ser ut til å være svært vanedannende, men kan også veldig kreative og sosiale - med riktig tilsyn og foreldrestøtte.

Både Roblox og Minecraft tilbyr pedagogiske versjoner av utviklingsplattformene sine. For å bygge verdener og få fremgang i spillet må brukerne begynne med å lære det grunnleggende om dataprogrammering, koding eller skripting.

Roblox studio er gratis programvare levert av skaperne av Roblox, og lar barna bygge verdener, spill, kontrollere tyngdekraften og fysikken i selve miljøet, alt sammen i 3D. På veien lærer barna mye av det grunnleggende om dataprogrammering, sannsynligvis uten være klar over dette i noen særlig grad.

For eksempel kalles ord og tekst strenger, mens tall og booleans (true / false) støttes i Lua, som er programmeringsspråket som brukes i skripter Roblox-studio.

LES OGSÅ: Sigurd Evensen:Navnet Blåsemafian var en ren forglemmelse!

 

Når kan man starte?

Når er riktig tidspunkt å begynne å lære programmering?

Forsøk å engasjere barnet i det som ligger bak. Få det til å bli nysgjerrig på hvordan man lager spill i Roblox. Forklar at dette kan barnet også lære seg, og det finnes kurs i de fleste norske byer hvor dette er mulig. I sommer kjører Superinstruktørene et grunnkurs i Roblox-programmering på Nesodden.

Hvordan høres det ut å tilbringe en hel uke sammen med vennene dine som spiller og bygger i Roblox?

 

Nyttige lenker

https://developer.roblox.com/en-us/learn-roblox/all-tutorials
Introduction to ROBLOX Studio
How to SCRIPT in ROBLOX Studio | Basics
How To Make A Roblox Game - In 20 Minutes - 2021 Working

Published by: Superinstruktørene in Superblogg

Comments are closed.