fbpx

GRATIS RESSURSER TIL SKOLEKORPS

 

ORHO- Hvordan strukturere enetimene

Alle Superinstruktører legger ORHO til grunn for egen undervisning. ORHO er et forslag til hvordan man strukturerer en spilletime utarbeidet av Guro Skår i samarbeid med Superinstruktørene. Det er avgjørende å ha en tanke bak hvordan man disponerer tiden i enetimene. Innhold vil variere fra instruktør til instruktør, men alle timer bør ha en overliggende struktur. Vi anbefaler ikke å følge ikke å følge ORHO slavisk, men dersom instruktør har en tidsfordeling som ser helt annerledes ut børe denne være like gjennomtenkt.

  • Les også disse tipsene fra Barratt Dues Randi Krogvold Lundquist. Oppsummert: Teknikk er viktig!
  • Les blogginnlegget til Stian Larssen, daglige leder i Superinstruktørenes. Lær barna å øve, få dem til å prioritere flere kortere økter foran én lang.
     

Last ned "ORHO -Hvordan strukturere en enetime" her

Rekruttering

Felles for mange av skolekorps er at de er rekrutteringen ikke er satt i system. Lite måles. La oss fortelle deg hvorfor det er viktig å følge med på vekstraten i korpset. Den er selve livsnerven.

Last ned rekrutteringsskriv her

Vedlikehold

I 2022 står gjenbruk og bærekraft kanskje sterkere enn noensinne. Vi ønsker å hjelpe dere med å ta vare på instrumentparken. De fleste instrumenter kan repareres, i stedet for å kjøpe nytt. Her sparer man både masse penger, og hjelper miljøet. Våre instruktører ser alltid over elevenes instrumenter, og lærer elevene å ta vare på instrumentene sine. 

Last ned vedlikeholdsskriv trommer
Last ned vedlikeholdsskriv trombone
Last ned vedlikeholdsskriv saksofon
Last ned vedlikeholdsskriv kornett/trompet
Last ned vedlikeholdsskriv klarinett
Last ned vedlikeholdsskriv tverrfløyte
Last ned vedlikeholdsskriv baryton og euphonium

Økonomi

Det er lett å føle på frustrasjonen når man har ansvar for korpsøkonomien. Hovedinntekten for de fleste skolekorps kommer fra loppemarked en til to ganger i året, men forutenom dette er det også muligheter for å øke inntekter ved å være aktive og sende søknader jevnlig. Har dere oversikt over hvilke støtteordninger ditt korps kan søke penger fra? Husk også at det finnes mer enn 12 000 stiftelser i Norge, deriblant 30 bankstiftelser.

Last ned norges beste søknadskalender her
Legg til søknadskalender i Google kalender
Legg til søknadskalender i iCal