fbpx

Trompet

Messinginstrumentet med det høyeste registeret er trompeten. Det de fleste forbinder med dette instrumentet, er toner som med sin distinkte klare klang skjærer gjennom lydbildet. Hvis du er en av dem som liker å både bli sett og hørt, kan trompet være noe for deg.

Men om du tror at en trompet bare kan spille lyst og høyt, så tar du feil. En trompet kan nemlig produsere alt fra skingrende korte støt, til de luftigste og mykeste lange tonene. Kanskje er det nettopp derfor at den kan brukes i alle musikksjangere fra barokkmusikk og salsa til visepop og rockeballader.

[unex_ce_button id="content_b3pro2dg8" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffd300" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="booking@superinstruktorene.no" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]Book gratis prøvetime nå![/ce_button]

Ta en nærmere titt på trompeten. Løft den opp. Se nedi det mørke schallstykket der lyden kommer fra. Hvordan kan dette blanke lette instrumentet med sine snirklete snirkler og bare tre ventiler lage så mye forskjellig lyd? Våre Superinstruktører vil lære deg alt du trenger å kunne om dette ved første øyekast mystiske instrumentet. Vi har bakgrunn i forskjellige sjangere og vil gi deg det beste utgangspunktet for å bli en mestertrompetist, enten du liker å være stjerna i bandet, eller stå for de viktige tonene i bakgrunnen.

Norsk Musikkorps Forbund (NMF) har laget en fabelaktig serie med videoer som demonstrerer de enkelte korpsinstrument, her ser du trompeten.

En av de aller mest kjente trompetistene gjennom tidene er Miles Davis. Under ser du et gammelt opptak av Miles som spiller "So what" sammen med sitt fantastiske band.